Elintarviketurvallisuus

Olemme mukana auttamassa yrityksiä elintarviketurvallisuuden jatkuvassa parantamisessa

Palveluihimme kuuluvat muun muassa:

 • Rakennamme elintarviketurvallisuusjärjestelmiä ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC ja autamme järjestelmien käyttöönotossa, ylläpitämisessä ja kehittämisessä.
 • Päivitämme omavalvontasuunnitelmia tai autamme niiden päivittämisessä.
 • Tunnistamme yritystä koskevan lainsäädännön laatujärjestelmän rakentamisen yhteydessä.
 • Teemme tai autamme tekemään HACCP analyysejä sekä toteutamme HACCP palavereja ja koulutuksia.
 • Ohjaamme tai teemme sisäisiä auditointeja, raportointia ja autamme johdon katselmuksen toteuttamisessa.
 • Toteutamme toimittaja-arviointeja tai autamme arviointien tekemisessä.
 • Luomme toimintasuunnitelman liiketoiminnan turvaamiseksi ja kehittämiseksi riskien, heikkouksien ja mahdollisuuksien arvioinnin perusteella
 • Räätälöimme koulutuksia yrityksesi tarpeisiin sopivaksi.
 • Muutamme ISO/FSSC 22000 järjestelmän BRC tai IFS järjestelmäksi.
 • Muutamme ISO 22000 järjestelmän FSSC 22000 järjestelmäksi
 • Tarjoamme monipuolisen ja helppokäyttöisen eSalkku -ohjelmiston dokumenttien sekä asiakirjojen hallintaan ja valvontatietojen digitalisointiin.

Elintarviketurvallisuusjärjestelmää mietittäessä on tärkeää tunnistaa tavoitteet, joihin pyritään. Järjestelmiä on erilaisia ja niissä on pieniä eroja. Kun kerrotte tavoitteenne meille, niin elintarviketurvallisuuden ammattilaisemme osaavat auttaa ja neuvoa teitä parhaiten soveltuvan järjestelmän valinnassa.

He voivat myös toimia järjestelmänne elintarviketurvallisuusosaajana vuosisopimuksella. Vuosisopimus on joustava ja räätälöidään asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Esimerkkinä tästä mm. vuotuisen HACCP-palaverin ohjaaminen tai johdon katselmuksen valmistelu tapahtuvat ammattimaisen tehokkaasti ja siten pienin kustannuksin.

Elintarviketurvallisuus on toimialan tuotteita ja palveluja tuottavan yrityksen elinehto. Haluamme auttaa yrityksiä rakentamaan laadukkaita ja käytännössä toimivia elintarviketurvallisuusjärjestelmiä. Ammattitaidolla, luotettavasti ja joustavasti autamme kehittämään toimintaa systemaattisesti.

Lisätietoa standardeista:

ISO 22000 standardi asettaa vaatimukset elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmälle, HACCP-periaatteiden soveltamiselle, tukiohjelmille ja viestinnälle. ISO 22000 standardi perustuu ISO-johtamisjärjestelmien yhteisille laadunhallintaperiaatteille, joita ovat mm. prosessimainen toimintamalli, parantaminen ja suhteiden hallinta.

ISO 22000 vaatimuksiin perustuva prosessimainen toimintamalli ja riskiperusteinen ajattelu antavat mahdollisuuden kytkeä elintarviketurvallisuus kattavasti yrityksen liiketoimintaprosesseihin.

ISO 22000 yhdistää riskiperusteisen ajattelun ja jatkuvan parantamisen -mallin (PDCA-malli) mahdollistaen toiminnan järjestelmällisen ohjaamisen sekä organisaatio- että prosessitasolla.

ISO 22000 standardia on helppo soveltaa yhdessä esim. ISO 9001 -standardin kanssa, koska ISO-johtamisjärjestelmästandardien rakenteet ovat yhtenevät toistensa kanssa.

FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000) on elintarviketurvallisuusvaatimuskokoelma, joka sisältää ISO 22000 standardin lisäksi ISO/TS 22002-1 teknisen spesifikaation ja FSSC 22000 lisävaatimukset (Additional requirements for the food safety system, Part 1, Appendix IA).

https://www.fssc22000.com/

BRC ja IFS ovat kansainvälisiä elintarviketurvallisuusstandardeja, joiden sisältämiä vaatimuksia käytetään yleisesti toimittaja-arviointien kriteereinä ja private label -tuotteita valmistavien yritysten toiminnan kehittämisessä.

Sekä BRC että IFS standardit on tarkoitettu sekä kaupan että elintarviketeollisuuden omistamien elintarvikebrändien luotettavuuden varmistamiseen.

HACCP-periaatteiden lisäksi BRC ja IFS standardit sisältävät yksityiskohtaiset vaatimukset yrityksen johtamiselle, prosesseille, tuotteille, tuotanto-olosuhteille sekä tehdasympäristölle.

Tämä BRC standardi on elintarvikepakkauksia valmistavalle teollisuudelle: lasia, paperia, kovaa ja pehmeää muovia, metallia. Lisäksi se on tarkoitettu pakkauksia painaville yrityksille)

https://www.intertek.com/food/auditing/iop-global-standard/

Kiinnostuitko elintarviketurvallisuuden standardeista?

Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella tai voitte myös olla yhteydessä soittamalla suoraan myyntiin.

janne simola pky laatuJanne Simola
Myynti ja markkinointi
044 988 4569
janne.simola@pkylaatu.fi

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella.

PKY-LAATU
Kidekuja 2
88610 VUOKATTI

020 729 0600
toimisto@pkylaatu.fi
Y-tunnus: 1941371-0

suomen yrittajat logo

Image
Image
Image

TILAA LAATU -BLOGI